Dekbed, de juiste bedmaat voor je matras

Dekbedden voor volwassenen variëren in lengte en breedte. Enerzijds kunnen ze normaal of extra lang zijn en anderzijds kunnen ze enkel of dubbel breed zijn. De twee standaardmaten voor dekens zijn 140 x 200 cm en 140 x 200 cm. Hoe langer en breder de deken, hoe groter de gezelligheid en het comfort.


HOE LANG MOET UW DEKBED ZIJN?


Het dekbed moet minstens 20-30 cm langer zijn dan uw lengte. Als u minder dan 170 cm lang bent, is een dekbed van 200 cm geschikt. Als uw dekbed te kort is, bevriest u aan uw voeten of bovenlichaam, afhankelijk van waar het dekbed u bedekt. Uiteindelijk kan een verkeerde keuze leiden tot een slechtere slaapkwaliteit.


HOE BREED MOET UW DEKBED ZIJN?


Een eenpersoons synthetisch dekbed moet minstens 30 cm breder zijn dan de breedte van uw bovenlichaam. Een tweepersoonsdekbed moet even breed zijn als de matras waarop u en uw partner liggen. Controleer of u dezelfde slaapgewoonten heeft voordat u een tweepersoonsdekbed koopt. Anders kunt u elke nacht ruzie krijgen over het dekbed. Het is ook de moeite waard om te overwegen of het dekbed warm of koud moet zijn - en of u het daarover eens bent - voordat u een tweepersoonsdekbed koopt.


Er zijn echter ook veel mensen die het luxe gevoel van slapen onder een extra groot tweepersoonsdekbed prettig vinden. Als je vragen hebt over de juiste maat dekbed voor jou, spreek dan ons team in de winkel aan of neem contact op met onze klantenservice - we helpen je graag.